Projektbeskrivning

Hallux valgus

KONTAKTA OSS

Hallux valgus

Hallux betyder ”stor tå” och Valgus betyder att stortån är vinklad mot lilltån. Hallux Valgus är mycket vanligt, särskilt hos kvinnor. Den stora knölen, som består av extra brosk eller benbildning på insidan av foten, ställer till problem med skor. Man får ofta värk vid knölen samt att det kan vara svårt att välja skor. När skor klämmer mot knölen så blir slemsäcken, som finns mellan knölen och huden, svullen, röd och öm.

Lösning

Har man stora besvär löser vi problemet med en operation. Vi har utfört hundratals sådana operationer under åren och mer än 90% av våra patienter är nöjda eller mycket nöjda med resultatet. Vi har stor erfarenhet av fotkirurgiska ingrepp och hjälper dig tills du känner dig nöjd.

Behandlingen

Operationen utförs med lokalbedövning. Vi erbjuder alla patienter en lugnande medicin (Midazolam) innan operationen vilket gör att man kan slappna av. Operationen i sig tar ca 30 minuter. Små värk kan förekomma efter operationen, vi skriver recept på smärtstillande medicin om det behövs. Vi kommer vara med dig hela vägen från första besöket och kommer inför din operation vägleda och ge dig all information för bästa möjliga behandling.

Efter operationen lindas foten med bandage och du får belasta och gå på hela foten med hjälp av en specialsko som vi erbjuder. Skon och förbandet får sitta på under 2 veckor. Man behöver ta det lugnt med foten i högläge för att minska risken för svullnad i foten och för att såret ska läka bra. Skon behövs enbart när man står och går. Man kan ta av skon när man sitter eller sover. Efter ca 2-6 veckor får man byta till vanlig sko, men då behövs oftast  en lite bredare sko då foten fortfarande är svullen. Räkna med att du, redan från första dagen, kan belasta hela foten med specialskon som du får och att inga kryckor behövs. Det tar cirka två månader innan man känner sig återställd. Svullnaden i foten försvinner efter 4-6 månader.

“Vi har utfört hundratals sådana operationer under åren och mer än 90% av våra patienter är nöjda eller mycket nöjda med resultatet. Vi har stor erfarenhet av fotkirurgiska ingrepp och vi hjälper dig tills du känner dig nöjd….”.

Dr Amer Al-Ani

Vill du veta mer om Vällingby Ortopedi?

KONTAKTA OSS